Breaking News: Afslag Rio gemist!!!

Heren 2 laatste in loodzware competitie 2015-2016

Afslag Rio’16, sectie RecreatieVolleyball gemist. Vorig seizoen knap derde en nu laatste als nummer 7. Hoe is dat gekomen? Na wisselende successen begon onze definitieve neergang in de wedstrijd op 8 januari 2016 tegen de latere kampioen WVV uit Wassenaar, toen onze ImmerHardHittingHerbert op een cruciaal moment een of meer van zijn beenspieren blesseerde.

Het gemis van de slagkracht van onze andere HardHitter Michiel deed zich nu dubbel voelen. Wij hadden nog een ruime voorsprong van tien punten. Die als sneeuw voor de zon verdween, terwijl Herbert icegepackt en als bevroren machteloos aan de kant toekeek. De rest van ons eigenlijk ook. Het werd 25-23 voor WVV. Het kan dooien, het kan vriezen.

heren2 2016Henrique [1e capt], Michiel, André, Herbert, Jan-Adriaan [2e capt], Thom, Gazi, Amir, Reza

Volgens de eindstand van de competitie sloegen wij meer punten bij elkaar [927] dan de nummers 4, 5 en 6, maar kregen wij ook de meeste punten tegen [1125]. Laten wij het maar erop houden dat wij vorig seizoen de derde van de zwakken waren [voelde goed] en nu de zwakste van de sterken [voelt minder] in een sterkere poule. En dat terwijl wij dit seizoen begonnen waren met het 3-2-1-systeem in plaats van 3-1-2.

Laten wij het daarom houden op kinderziektes en het moeten groeien in het nieuwe verdedigingssysteem [zie de tegenpunten]. Als dat zo is, kan het alleen maar beter worden in het volgend seizoen. Zoals de beroemde zanger Ramses Shaffy ooit zong: “Wij zullen dóóórgaan!”. Reculer pour mieux sauter. Zet ’m op!

Amir, april 2016